Låt mig få berätta om sista stora grejen jag gör

Vardagssaker.se
Datorskärmsfronten på nya Vardagssaker.se, en “veckotidning” jag driver tillsammans med Pernilla Bergman och Johan Nordström.

Den fysiska hälsan har inte varit på topp på väldigt länge och för varje år som går blir att jobba som jag gör alltmer kännbart i kroppen. Jag kommer helt enkelt behöva gå ner i arbetstid. Projekten jag tokjobbat på i flera års tid kommer tillåta kortare arbetsdagar framöver. Faktiskt satsar jag på att kunna gå ner till 50 60 procent i arbetstid vid nästa årsskifte, i samband med att jag fyller 35.

Att bygga upp sajter – som barnsajter och veckotidningar – kan fungera som så att man satsar allt under en viss tid. Man offrar till och med en betydande del av sin inkomst under uppbyggnadsfasen. När sajterna sedan rullar på kan man backa med en fot och låta dem dra in pengarna åt en, det är alltså ett slags automatiserad verksamhet som ger så kallade passiva inkomster.

Nyare och bättre veckotidning

När jag började på första sajten Bättre hälsa ville jag för min egen skull öva på att göra en veckotidning, som en del i att bli en bättre och bredare skribent. Jag förstod aldrig hur många läsare jag skulle få direkt och mådde i perioder dåligt över att allt gick snabbare än vad jag mäktade med och hade trott från början. Jag kunde inte ens hantverket och fick hela tiden fråga mig själv, bryta ner varför så många läste ditten och datten. Hur galet är det inte att ha höftat sig fram till lååångt över 100 000 läsare i månaden!?

LÄS MER
Inte så stor frihet som frilans

Ägnat fem år åt att bygga sajter

Jag har ägnat ofattbara fem år att skriva redaktionella innehåll och bygga sajter, åt att just bryta ner och analysera mina egna texter. Förra året bestämde jag mig för att jag måste steppa upp och skapa mer nischade plattformar. Så föddes barnsajten Vi växer så det knakar, som det också gick omedelbart bra för. Bloggen ligger ofta topp tre eller fyra på Sveriges största bloggplattform Blogg.se.

Räcker sällan med ett eller två bra projekt

Ska man tjäna bra med pengar på bloggar räcker det sällan med en eller två rejäla grejer – du vet säkert hur tufft tidningar har det idag – så jag har känt att jag behöver ytterligare en grej i min portfölj. Under året har jag parallellt med frilansuppdrag som content manager åt en begravningsbyrå och övrigt bloggande provat mig fram för att hitta en ny veckotidningsplattform. I augusti någon gång lossnade det och jag lade grunden till Vardagssaker.se – ett fantastiskt bra och enkelt namn btw.

LÄS MER
Köpt massor av billigt pysselmaterial på Dollarstore

Nya projektet Vardagssaker.se

artikel om hjärntrötthet
Så här kan det se ut inne i en artikel på Vardagssaker.se, även här sett från datorskärmen. Just denna artikel handlar om det för mig viktiga ämnet hjärntrötthet. Hjärntrötthet är något jag kämpar med själv.

I måndags fick jag två medskapare till Vardagssaker.se – och jag är så himla glad och tacksam för det. Det är Pernilla Bergman och Johan Nordström, som jag har lärt känna tack vare Bättre hälsa. Både jag och Pernilla är vad man kallar för sjukdomsbloggare och driver liknande frågor kring hur det är att leva med kronisk sjukdom.

Nu ska alltså hon överta halva ägarskapet för Vardagssaker.se och tillsammans med mig se till att skapa något superbt. Johan är hennes otroligt teknikkunniga sambo och för att vara ärlig är allt så mycket lättare nu när han sköter allt från annonserna till kodningen på den nya sajten. Längesedan jag kände mig så här taggad.

Mitt sista stora projekt kommer nu också bli det bästa jag någonsin gjort för att jag äntligen kan dela det med två så talangfulla kreatörer.

Pernillas och Johans fantastiska sajter

Pernilla har skapat sig ett namn med sjukdomsbloggen Lungan i stormen. Hon skriver på sajten och Johan sköter mycket av den tekniska biten. Förutom vår gemensamma Vardagssaker.se har de ganska nyligen dragit igång Festliga tider och Upp till ytan. Måste ju få skryta lite om mina bloggkollegor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *