Rör sig så konstigt i magen

konstiga tarmrörelser

Hur står det egentligen till med min mage? Det rör sig så konstigt i den. Det bubblar, studsar och knyter sig, som om tarmarna i nedre delen krampar. Det gör inte direkt ont, inte ondare än vanligt. Känns bara obehagligt. Jag är inte gravid, så mycket vet jag och jag förstår att jag måste göra detta lilla, förtydligande tillägg.

Nu har de obehagliga tarmrörelserna hållit på i en vecka. De uppstod i samband med att jag låg däckad i värk och utmattning i nästan ett dygn. Därefter tog jag en Treo och gick och satte mig framför datorn för att tokjobba ikapp det jag missat när jag låg platt fall. Allt liggande och sittande har troligen fått min ibs att slå bakut.

Jag fick diagnosen ibs när jag var sjutton. Vi med kronisk smärta av olika slag får ofta samsjukdomar och ibs är en vanlig samsjukdom till exempelvis fibromyalgi, som är en av mina smärtdiagnoser. Några år därefter fick jag även diagnosen magkatarr och ytterligare något år senare magsår. Magen är ett stort problemområde för mig, ett av mina gamla gissel.

LÄS MER
Forskning som gör skillnad för oss med värk

När det kommer till magen har jag varit med om mycket. Åkt in och ut på sjukhus tills jag bestämde mig för att jag inte orkar vara så bekymrad över magsåret och tarmarna. Med rätt mediciner och flexibla arbetstider kan jag hålla åtminstone magsåret i hyfsad schack, har jag upptäckt. Till slut blir man ganska kapabel att sköta om sina krämpor.

Trots år av magkrångel har jag aldrig varit med om liknande tarmrörelser förut. Måste komma underfund med konstigheterna, för det här är bara för knasigt. Kanske läge för Inolaxol, det där avskyvärt äckliga granulatet som jag helst undviker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *