Trädgårdsfika på Backens kafé och bagarstuga i Falkenberg

Det här var förra torsdagen, för snart två veckor sedan. Efter en miniroadtrip till Yngeredsforsen och Döda fallet landade jag och Therese till slut på Backens kafé och bagarstuga i Falkenberg.

cafe backen falkenberg

Hur vi fick nys om detta lilla café på landet? Genom en vän till vän, typ så. Annars hade vi nog aldrig upptäckt pärlan. Men det är ju tur att man har känningar i Falkenberg – eller rättare skrivet att Therese har det.

Backens kafé och bagarstuga utgörs av en stuga och trädgård. Vi intog vår hembakade fika i trädgården, men först pratade vi med den oerhört omsorgsfulla caféinnehavaren Marianne.

hemmagjord rabarbersaft

Det märktes så tydligt att hon genuint månar om caféet och gästerna, att hon brinner för mötena. Hon var också generös med sitt hem, som jag antar att Backen 1 är. Känn er fria att gå runt i trädgården och titta. Jag visar er gärna runt.

Hemmagjord rabarbersaft, hur säger man nej till det? Det går bara inte. Så vi beställde varsin flaska rabarbersaft, jag en kanna te och Therese en toscakaka. Därefter satte vi oss ner i trädgården för en fika i bästa vänners lag.

café falkenberg
Toscakaka på fint porslin. Bra betyg att man hunnit smaka på den innan kameran tas fram.

Allt på Backens kafé och bagarstuga är hemmagjort, till och med saften och sylten. Där finns bullar, muffins och småkakor. Jag kan tänka mig att utbudet varierar från dag till dag, beroende på Mariannes bakinspiration. Men jag bara antar, frågade aldrig.

Trädgårdsfika på Backens kafé och bagarstuga, kan inte annat än att tycka att det var en helmysig upplevelse.

Mer information om Backens kafé och bagarstuga i Falkenberg

Det kan vara lite svårt att hitta information om lantcaféet, som skrivet hörde vi talas om det och hade alltså inte läst om det någonstans.

backens kafe och bagarstuga falkenberg

webbplatsen Falkenberg.se finns några rader om Backen 1 – läs mer via länken. På Facebook har caféet en egen sida, där kan du också läsa mer.