Den lyckliga chocken i att ha tagit riktiga spökbilder…(?)

Tror jag på spöken? Ja, det gör jag. Jag vet dock inte i vilken form. Men att se ett spöke känns faktiskt inte helt otroligt och det förklarar varför jag reagerade som jag gjorde på några fotografier från förra veckan.

ormhassel spöke
En ormhassel och inte en trollhassel, tror jag. Mycket jag tror. Det är här spökansiktet snart ska uppenbara sig.

Tidig tisdag morgon laddade jag över bilder från kameran till datorn. Var riktigt spänd på hur körsbärsblomsbilderna blev. På vägen till körsbärsträdet hade jag stannat till och tagit några foton vid en ormhassel. Det var dessa bilder som nu fångade min uppmärksamhet.

spökbild i ormhassel
Först kunde jag inte tro mina ögon – en spökbild? Fotot följdes av ytterligare bilder…

På flera av bilderna framträdde nämligen ett ansikte, det var i alla fall vad jag såg. Ansiktet låg som en hinna över ormhasseln. Nehej, skärp dig, Sandra, tänkte jag först. Så larvigt! Men ju mer jag tittade på bilderna desto tydligare såg jag ansiktet.

Det var då chocken slog till: jag har tagit spökbilder. Okej, så kanske inte bara chock utan kanske, kanske också en liten önskan om att det faktiskt var spökfoton. Jag mejlade över bilderna till min fotografkompis och hon tog en titt.

bilder på spöken

Omdömet löd att man kan få ganska märkliga effekter när man fotar med ett makroobjektiv. Ormhasseln hade säkerligen smält samman med personen som stod bakom den. Vadå, en person bakom? Jag tittade en gång till på bilderna och där var hon ju, personen i fråga.

spöke i ormhassel
Bara en vanlig ormhassel.

Med största sannolikhet inga riktiga spökbilder. Den här gången.

8 svar på ”Den lyckliga chocken i att ha tagit riktiga spökbilder…(?)”

 1. Vilka häftiga bilder! Nästan så att jag kände ett öga stirra på mig där i förgrunden. Även om det inte är riktigt spökbilder så är de häftiga och skapar en speciell känsla. Det är så kul att gå ut med ett mål att fotografera och sedan kommer man hem med något som tar över fokuset.

 2. Såg ögat i andra och tredje bilden. Såg riktigt läskigt ut, och på fjärde bilden ser jag en person. Såg helt klart lite läskigt ut tycker jag.

 3. Men man ser ju helt klart ett ansikte men det var kanske bra att en annan fotograf kollade på dessa. Det där med makro objektiv hade jag inte aning om. Jag tycker det är i alla fall häftiga bilder du fått till. Kul med olika sorts buskar/träd.

 4. Synd att det inte blev några riktiga spökbilder men jag tycker ändå att bilderna du tog blev riktigt häftiga. Du är så duktig på att fotografera. Blir så inspirerad 🙂

 5. Vilka häftiga bilder! Synd att du inte lyckades fånga ett ”riktigt spöke” på bild, men det kommer säkert fler tillfällen för det.

 6. jag såg bara ett ansikte på tredje bilden det ser ut som en ängel kan jag tycka. ja jag tror absolut på spöken det förekommer ju ofta i bilder el annat.

 7. Nä. Jag tror inte på spöken. Mer andar.
  Åå vad en bild kan få så många synen. Jag håller med! På bild nr 3 så ser det faktiskt ut som ett ansikte på vänster sida 😃

  Okej. Det var en riktig person en bit bort😊
  Ha det så bra! 🌸

Kommentarer är stängda.