Recept på grön ärtsoppa med egenodlad persilja

Recept på grön ärtsoppa, första dagen i vad jag skulle kalla frilansfrihet på typ ett halvår och soppa av gröna ärtor är vad jag tänker på. Men maträtten är god och nyttig, så tankarna är väl fullt rimliga?

Jag är inte ensam om att klura på ärtsoppa. Tvärtom! En snabbsökning i Ahrefs kostnadsfria Keyword Generator visar att frasen ”grön ärtsoppa” har cirka 7 200 sökningar i månaden på Google.

Det är inte alltid Keyword Generator styr mina ämnesval, men jag tycker den är ett viktigt verktyg för att driva in trafik till mina bloggar. Och nu är det MINA sajter som ska vara fokus igen, inga kunders.

recept på grön ärtsoppa
Lagad och fotad med kärlek, om inte annat.

Så ja, jag vänder mig till sökstatistiken för att rivstarta. Att så många letar aktivt efter ett recept på grön ärtsoppa är ett lyckligt sammanträffande, för det var precis det jag var sugen på i går och hade rester kvar av i dag.

Matfotografering visade sig dock vara svårt. Jag har mycket att öva på, ser jag. Men bilderna behöver inte vara perfekta så länge de är gjorda av mig. Årets projekt är att blogga mer personligt och därför gör jag fotojobbet själv.

Kunde till och med toppa ärtsoppan med egenodlad persilja – eller snarare med balkongodlad persilja. Yay, de små sakerna!

Recept på grön ärtsoppa

Hur gör man grön ärtsoppa?

Ingredienser

 • 500 g frysta gröna ärtor
 • 1 gul lök
 • 7 dl vatten
 • 2 tärningar grönsaksbuljong
 • 2 ½ dl matlagningsgrädde (jag använder växtbaserad)
 • Valfritt: persilja, vitlökspulver och en skvätt vitvinsvinäger (jag varierade grundreceptet med dessa ingredienser)

Instruktioner

 1. Koka upp vattnet och buljongtärningarna.  
 2. Skala och hacka löken under tiden.
 3. Lägg löken och ärtorna i det kokande buljongvattnet.
 4. Låt koka i cirka fem minuter.
 5. Mixa soppan med exempelvis stavmixer.
 6. Rör ner matlagningsgrädden och de valfria ingredienserna (även delar av persiljan).
 7. Toppa med persiljan och servera!

Det här var ett recept på grön ärtsoppa, en för övrigt delikat måltid. Älskar soppa till lunch och middag! Att skriva blogginlägget har återigen ställt mig inför den oerhört viktiga frågan: heter det ärtor eller ärter? Det ska jag gå till botten med.

5 svar på ”Recept på grön ärtsoppa med egenodlad persilja”

 1. Grön ärtsoppa har jag ätit någon gång på restaurang, men aldrig gjort själv. Minns att jag tyckte om det så mycket,

 2. Ohh det där såg ju väldigt gott ut måste jag säga, nom nom, och min dotter gillar ärtor så hon hade också gillat den =D, snygg bild på den också, gillar färgkombon

 3. Soppa kan vara gott. Äter ofta soppa dem dagarna jag inte tränar. Har jag faktiskt inte tänkt på 😅. Jag äter ofta Linse soppa eller ”Fransk Fisksoppa” ifrån Felix. Gula ärtor soppa har jag ätit massor av gånger. Men inte gröna ärtor soppa tror jag inte. Jag tänker att det inte kan va stor skillnad på gul & gröna ärtor eller? 😊

  Bilderna tycker jag blev fina 😀👏🏻

  Ha det så fint! Kram 🌸

 4. har lite svårt för soppa i allmänt. blir inte riktigt mätt på det men där lyckades du bra med soppas o hoppas den var god 🙂

 5. Är inte så förtjust i ärtsoppa, men denna lät God. Det där med matfotografering är inte det enklaste men jag tycker du fick till det riktigt bra.

Kommentarer är stängda.