The green witch av Arin Murphy-Hiscock

The green witch är Arin Murphy-Hiscocks populära handbok i grön häxkonst och är även den första engelskspråkiga boken jag läst på länge.

Den värkrelaterade hjärntröttheten har hindrat mig från att läsa böcker på engelska, tyvärr. Men all tid jag tillbringar utomhus gör mig gott. För första gången på ett år har jag lyckats läsa en engelsk bok till fullo. Äntligen!

Känns ju lite symboliskt att det blev en naturbok, i alla fall på sitt sätt. The Green Witch är en korsning mellan esoterik och ekokritik, kanske därför jag finner den så fascinerande. Murphy-Hiscock beskriver en häxkonst som värnar naturen och människan.

Häxkonsten i fråga har inslag av wicca, men behöver inte alls vara religiös som just wicca är. Tvärtom gränsar den gröna häxans väg till livsstil och självhjälp, det bästa av allt är att man kan vandra vägen hur kort eller långt man vill.

Omsorgen om naturen viktig i den gröna häxkonsten

Själva essensen i den gröna häxkonsten är omsorgen man visar naturen. Genom att ta hand om naturen tar man också hand om hela omgivningen, det ena föder det andra.

Mycket av The green witchs fokus ligger även på vikten av att förvärva kunskap om naturen. Boken uppmuntrar läsaren att flitigt studera och känna in allt från årstidernas omvälvande växlingar till örternas specifika egenskaper.   

Det man inte kan läsa sig till kan man i stället uppleva, så länge man inte börjar plocka och äta växter i naturen hejvilt. Försiktighet krävs! Man kan meditera över en blomma eller i en solnedgång, typ så. Jag gillar idén.

En lärorik häxbok med många praktiska delar

The green witch innehåller många praktiska delar, såväl uppslagsverk i mindre skala som instruktioner till hur man tillvaratar växter. Här har jag till och med fått lära mig mer om magiska stenars betydelser och hur man renar hemmet från negativa energier.

Grön häxkonst, kanske inget jag tror på fullt ut. Samtidigt tar jag till mig en del av det Arin Murphy-Hiscock lär. Jag kommer definitivt använda flera av hennes meditationsövningar och faktiskt behöver man inte vara häxa för att göra en egen grimoire.

Mest av allt tycker jag boken är ett intressant stycke folklore, esoterism och ockultism. Jag fortsätter med författarens The green witch’s grimoire på direkten.

Mer information om The Green Witch

the green witch av arin murphy-hiscock

Originaltitel: The green witch’s grimoire: Your complete guide to creating your own book of natural magic
Serie:
Författare: Arin Murphy-Hiscock
Översättare:
Utgivningsår: 2017
Bokförlag: Adams media
Sidantal: 256

9 svar på ”The green witch av Arin Murphy-Hiscock”

 1. Kul att du lyckades och orkade läsa den på engelska. Jag läste mycket böcker på engelska förut, nu orkar jag knappt läsa på svenska. Kul att du fann boken spännande. Hoppas du får en fin kväll nu.

 2. Så imponerade att du lyckades komma igenom boken även fast den var på engelska. Det hade jag aldrig klarat. Boken verkar vara lite intressant som du skriver

 3. Detta lät som en bok för mig älskar böcker om häxor och detta talar till mig. Vad föredrar du läsa böcker på engelska eller svenska? 🙂

 4. Så intressant det lät. ”häxkonst” låter alltid så flummigt, men i min värld är det inte det. Tyvärr är inte mina kunskaper i engelska så stora så jag tror att jag skulle klara av det, men ska tipsa min kusin om boken då det helt klart är något hon skulle gilla. Tack igen för tipset.

 5. Vad skönt att du kunde läsa ut en hel bok engelska. Låter som det är väldigt utmanande för dig.
  Jag har så svårt för det här med new age, nyandlighet och häxerier så det där är ingen bok för mig.

 6. Nej jag skulle ha svårt att läsa böcker på engelska, jag tappar tråden så jag förstår att du inte orkade det. Jag har svårt för sådant med hääxkonster osv, jag kan inte helt köpa det.

  jag kunde inte klicka på din gillaknapp den står bara och laddar eller något den finns inte där, försökt flera ggr

 7. Om man är hjärntrött och ska läsa på engelska kan det verkligen bli problem. Jag har fått kämpa med det genom studierna då viss kurslitteratur är på engelska, men med mycket tålamod och tid så går det. Kul att du hittade en bok som lockade dig och att du tog dig igenom och dessutom vill läsa mer på engelska.

 8. Vad bra att du kunde läsa ut en hel engelska bok 😃👏🏻 .

  Än så länge har aldrig jag läst eller lyssnat på en häx bok. Jag har Isfolket 1:a boken sparad i min bokhylla på Storytel. Men jag vet inte om det är en häx bok riktigt.

Kommentarer är stängda.