Tyll i påskriset – i stället för fjädrar

Årets enda påskpyssel gick i stöpet. Jag skulle gjort en äggjakt för syskonbarnen och så måste den ställas in på grund av corona. Sån’t är livet i dessa tider. Känner mig ändå lite, lite besviken. Ville så gärna göra något kul för mina små hjärtan.

Trots att jag älskar påsken har jag varken pyntat eller pysslat här hemma. Hade en galet intensiv jobbvecka och kunde inte fokusera på andra saker än att göra, göra, göra. Faktiskt var en av de sista grejerna jag skrev om alternativ till äkta fjädrar i påskriset.

påskris med tyll utomhus
Varbergs kyrka på torget.

Jag är förtjust i idén att använda tyll i påskriset. Tycker det blir himla fint och färgglatt med tylltussarna. I det påskpyntade Varberg har man i år skippat påskfjädrarna och i stället använt just tyll i regnbågens färger. Se så tjusigt!

Jag har en ganska ny bloggkompis som är grym på påskpyssel, Lingon och musslor. Hon har såklart andra idéer om påskpynt och påskris. Det är också hon som gett mig inspirationen till äggjakten, som ju nu inte blir av.

påsk i varberg hotell
Varbergs stadshotell och Asia spa på torget.

Tanken var att syskonbarnen skulle få leta efter chokladägg i varsin färg – alltså en färgkodad jakt – för att få ledtrådar till ett ännu större påskägg. En äggjakt inte helt olik gömma nyckel, som vi brukar leka.

Vi får helt enkelt ha skattjakt en annan gång.

14 svar på ”Tyll i påskriset – i stället för fjädrar”

  1. Jag vill ju inte bli besviken. Ibland blir jag det ändå. Märker så tydligt på det äldsta syskonbarnet – hon är sex år – att coronaläget påverkar henne. Hon leker inte hemma hos kompisarna och har inte kvar fritidsaktiviteterna. Det gör henne ledsen emellanåt. Måste kännas konstigt för våra små, allt det här. Äggjakten skulle ge ett litet lyft från corona, men barnen tog det väldigt bra. De fick sina påskpresenter levererade till dörren i stället och blev glada. Så länge de är glada är faster glad. 😊💖

 1. Fint att anv tyll istället och verkar ju som det vart lika fint det med =D

  1. Jag tycker mycket om tyllblommorna i risen. Fin trend! Hoppas den är här för att stanna.

 2. Det blir nästan finare med tyll istället för fjädrar. Det blev inget påskpynt alls hos oss i år tyvärr, men fick verkligen inte till det hemma i år.

  1. Det är faktiskt svårt att få till det hemma i dessa tider, förstår dig helt. Jag har dessutom så många prylar att påskpyntet mest hade varit i vägen. Har varken hunnit eller orkat rensa i röran. Måste dock göra ett rejält ryck med att rensa lägenheten på grejer. Kommer säkert bli mycket trivsammare igen.

 3. Synd att ni fick ställa in men det kommer ju fler påsk som tur är ialf :).

  1. Som du skriver kommer det fler påskaftnar och skattjakt kan man ju ha året runt. Skattjakten blir inte mindre rolig för det. 😄

 4. Tyvärr kommer jag inte åt att gilla ditt inlägg – funkar på vissa WP men inte på andra och jag begriper inte hur jag ska göra – men nog om det.
  Jag älskar också påsken och att påskpynta men inte heller jag har fått något av det gjort i år pga av sjukt mycket jobb. Men man får njuta av påsken ändå – jag tycker dock att det är en fin ide med tyll i riset – jag har emellertid massa fjädrar kvar från tidigare år då jag inte slänger dem förrän de är helt trasiga eller har tappat färg och de håller ju då i många år.

  1. Hoppas du fick en mysig påsk, Diana. Som du skriver kan man njuta av påsken även utan pyntet. Det var en väldigt fin, vårlig helg. Jag tycker mycket om den här tiden på året, ljuset på kvällarna och blommorna på marken.

 5. Påsken blev på sätt och vis inställd, det blev som för dig ingen äggletning, så himla besviken blev även jag. Vårt yngsta barnbar var sjuk på morgonen. Jag bröt faktiskt ihop på kvällen, det har varit en så lång period med detta elände. Men det är bara att bita ihop och fortsätta.

  Visst är det fint med tyll i påskriset, vackert på bild blir det också.

  1. Det är tungt när man inte kan vara med sina älskade, förstår att du blir ledsen. Barnen i familjen sprider så himla mycket glädje och man ger så mycket för att få stunderna tillsammans. Finns inget som spelar så stor roll som det, och det gör tillvaron betydligt ljusare. Träffar du barnen och barnbarnen relativt ofta?

   Tänker på dig och hoppas av hela mitt hjärta att ni kan träffas i dagarna. 💖

   1. Det har varit en så stor förändring sen pandemin kom. Vi har fem barnbarn som vi har haft regelbundet en gång i veckan i väldigt många år, vi hämtar dem på förskola och skolor och de mindre sover över här. Vi har hjälpt till när föräldrarnas arbetsscheman krockar, alltid haft barn med oss på lov till landet o.s.v. Nu ses vi ute en stund ibland, senast för två månader sedan när vi firade tre födelsedagar. Det är trist men det är tufft för många. Tack för din omtanke Sandra! Det måste ha varit ledsamt även för dig, fastrar är viktiga.

    1. Fastrar är viktiga. Det håller jag med om och jag försöker vara så närvarande jag kan, nästan som en extramamma. 💖 Syskonbarnen älskar dessutom Christoffer, vilket är jätteviktigt för mig. Det får mig att till och med älska honom ännu mer.

     Så sorgligt att inte kunna träffas som förut, det får hjärtat att blöda. Många gånger är det ju de man älskar mest som gör dagen och att man orkar det där lilla extra, trots allt. Hoppas att ni alla kan få vaccinet snart och att smittspridningen minskar, så att ni kan ha det som förut.

     Vi behöver våra älskade, särskilt i tider som dessa. Egentligen hade man kunnat avstå vad som helst, bara inte just sina kära.

Kommentarer är stängda.