Hade en toppenhelg – och nu är det snart helg igen

Jag vill verkligen inte känna att helgen är det jag lever för, vill kunna leva även för vardagen. Den här veckan har det varit en enorm skillnad mellan toppenhelgen jag hade och de lite tyngre arbetsdagarna. Har längtat såväl tillbaka som framåt, för vilken helg det var och vilken helg jag ska få igen.

För mig började helgen på det bästa av sätt: det var städat här hemma. En städad lägenhet gör all världens skillnad för mig, får oändligt mycket lättare att koppla av. Gillar inte damm och smuts, gillar egentligen inte röra. Men det blir liksom aldrig riktigt prydligt här, särskilt inte under corona.

ha en bra dag
”Ha en bra dag”, står det på en av parkbänkarna i hemkvarteret. Tack, det ska jag!

Känslan att vakna till ett rent hem på lördagsmorgonen… Finns inga ord. Det var njutbart att flytta från sängen till soffan – efter att jag tittat på Netflix Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel halva natten – och att inte behöva tänka på måsten. I stället hade jag tillräckligt mycket ro för att kolla på Netflix Snowpiercer med Christoffer, flera avsnitt i rad.

Undersöker ett skräckinjagande hus i ett av våra brädspel

SÅ mycket tv-tittande, det händer nästan aldrig mig. Jag är jätteglad att jag fått ta del av två så spännande berättelser, känner mig rikare inombords. På kvällen blev det ännu fler berättelser, men då i form av det otroligt välgjorda brädspelet Arkham Horror: The Card Game. Det är skapat för två spelare, vilket passar perfekt nu när jag och Christoffer inte kan spela med våra vänner.

Arkham Horror: The Card Game utspelar sig i H.P. Lovecrafts värld. Jag och Christoffer spelar varsin utredare som undersöker ett skräckinjagande hus. Farliga monster och onda kulter, det är vad som pågar i huset och vi har inte lyckats fly därifrån ännu. Det här ligger också helt i linje med de andra Lovecraft-sakerna jag gjort i veckorna, som att läsa Cthulhu vaknar och kolla på Lovecraft Country.

Vi tyckte det var så roligt att kolla på tv och spela spel, Christoffer och jag, så under veckan taggar vi för en helg i samma anda. Det blir ännu mer Snowpiercer och det blir ännu mer spelande. Vi har till och med beställt hem nya bräd- och rollspel. Det känns extra kul att göra analoga saker numera, när veckorna försvinner framför skärmarna.

I dag är jag pepp på att städa, ska skapa alla förutsättningar jag kan för en så bra helg som möjligt.

18 svar på ”Hade en toppenhelg – och nu är det snart helg igen”

 1. Jag föredrar också att städa på torsdagar för att kunna njuta av helgen med en nystädad lägenhet. Vad roligt att ni har hitta brädspel som intresserar er och som man kan spela två personer. Det låter som att ni kommer få en alldeles perfekt helg 🙂

  1. Ja, helt fantastiskt att det finns spel för två. Är så tacksam för det nu. I många fall måste man annars vara fyra fem spelare och det funkar ju inte, tyvärr. Hoppas du och Loui har en fortsatt mysig helg (i en nystädad och hemtrevlig lägenhet).

 2. Med ett välstädat hem så mår man så mycket bättre eller hur?! De blir ett skönt lugn i hela kroppen liksom 😀 Åhh att läsa sånt på en parkbänk då blir det som att man tar åt sig eller hur vännen?! Låter som de kan bli en bra helg 🙂 ta hand om dig

  1. Ja, verkligen! Så känner jag också, att det välstädade hemmet sprider sig inåt. Konstigt, men så sant. 😅 Ååå, jag vill läsa på en parkbänk… Det kan jag riktigt längta efter och i dag har vi faktiskt vår här i söder. Snart kommer jag sitta utomhus, omgiven av blommor och blad.

 3. Så skönt att komma hem till ett städat hem.
  Ibland har man såna helger. Att ena helgen är toppen. Sen ska man genom lida en vecka. Sen kommer en toppen helg igen. Det är svårt att va lugn i sig själv då. Tänka dag för dag 😊.
  Så mysigt att spela spel med sin älskare 🥰.
  Så fina tulpaner 🌷 du köpte 😃.

  1. Det hade varit så mycket bättre om man kunde ha lite av den fantastiska helgkänslan alltid, men samtidigt hade man kanske inte vetat hur en bra helg känns. Man behöver kanske topparna och dalarna för att verkligen kunna uppskatta vad man har? Äsch, nu filosoferar jag bara lite för mig själv. Jag har börjat fylla hemmet med blommor av olika former och slag, blir väldigt mycket hemtrevligare så. Annars har jag mest haft fejkväxter, jag som älskar blomster. 😜

 4. Välstädat är ju bara så underbart. Min tanke var att alltid att städa på torsdagar då man hade fritt på helgen. Fast ofta orkar jag inte och så städar man ändå pä lördagen.
  Dokumentären om Cecil hotell var väldigt intressant och bra
  Kram Kajsa

  1. Jag känner så väl igen mig i det du skriver, har en tendens att skjuta hembestyren längre och längre fram i veckan. Men det straffar sig alltid lite, för det är verkligen en bra känsla när allt är på plats inför helgen. Dock mycket man ska ha på plats under veckorna… Hujedamej, när jag tänker på det!

 5. Jag städar varje dag 😂! Jag måste verkligen göra de . Kliar i mina fingrar annars !Och på fredagar storstädar jag 😀 ! Jag älskar helgen . Det är det jag längtar mest till så fort det blir måndag 😂😂😂

  1. Hur knäppt det än låter blir jag så sjukt avis på dig. Önskar att jag hade ”städa-lite-varje-dag” i mig. Jag hade älskat att vara sån.

  1. Ja, det finns ju så mycket annat man vill göra på helgerna, som att njuta av sina skogspromenader och riktigt vila upp sig. Du har dessutom fina, fina Skilla att umgås med. 💖 Tycker det är intressant hur lugn man blir av just ordning och reda runtomkring sig, visste faktiskt inte att jag själv är sån. Har alltid förespråkat ett kreativt, organiserat kaos, men tror inte att det funkar så bra för mig längre. Är det en åldersgrej, att man liksom är tröttare och mer stressad?

 6. Underbart med nystädat lägenhet, jag skulle behöva ta tag i vårt kaos idag. Dammsuga och skura golv. Vilken härlig helg ni hade. Både jag och maken känner att vi är lite svältfödda på tid med varandra. Blir lätt så när han jobbar nätter och jag jobbar dag/kväll. Det låter som ett roligt och lite läskigt spel. Hoppas att ni snart kommer ut då. 🙂

  1. Så är det ofta här också, att vi går om varandra. Vi är båda företagare och det är många gånger som jag förbannar våra val, då vi inte har en definitiv gräns mellan jobb och fritid. Hoppas du och maken snart får en lucka där ni får chans att bara vara med varandra. Känns som att den kvalitetstiden är extra värdefull numera.

 7. Ja helger har ju en tendens att peppa upp en och man mår bra. I regel numera är jag lite mer stressad än förr, Bellis är så stor u så hon vill aktiveras och ha sig om helgerna, så avkopplingen blir nästan mer på vardagar för mig då jag roddar mina egna dagar

  1. Jag kan tänka mig att vardagarna blir som ett slags egentidsoas när man har barn i den åldern. Jag har ju inte barn själv och är dessutom väldigt självisk med min egentid, eftersom jag kan vara det på ett annat sätt. Har börjat våndas rejält över de extremt skärmtunga vardagarna, helgerna kan vara min ursäkt att slippa allt digitalt. Men som i går och i dag måste jag ändå jobba en stund, snyft, snyft.

   Vad gör du när du har egentid, btw?

 8. Jag håller på att titta på den serien på netflix om cecil hotell men bara kollat på två avsnitt än så länge. Vad mysigt att ni spelar spel tillsammans om kvällarna. Det är ju så mysigt 🙂

 9. Å, jag har missat att du sett Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel, Amanda. Vad tycker du om serien? Jag såg Night Stalker i dag, väldigt, väldigt mörk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *