Gissningar, stjärnfall, magiska krafter och Winx Club

Underbart är kort, heter det ju.

Jag kan inte låta bli att undra hur länge min sexåriga brorsdotter Leia kommer ringa till mig för att leka gissningslekar och prata om magiska krafter. Kanske inte så länge till, tänker jag och så svider det till i hjärtat.

Hon och jag har en speciell relation, ibland är jag extramamma och ibland är jag lekkamrat. Eller nåja, jag är oftast kompis. Så mest det. Många gånger ser hon mig inte ens som vuxen.

Jag gjorde en fasterkupp för ett tag sedan och introducerade Leia för Winx Club. Det här är en tecknad fantasyserie jag själv tycker mycket om, så jag vill dela den med syskonbarnen.

Sedan dess har hon haft de bevingade feerna på hjärnan. På sistone har hon även varit besatt av att ha magiska krafter.

kvist med rosa körsbärsblommor
De rosa körsbärsblommorna är något av det vackraste jag vet, även här är underbart kort. Säkert därför som jag tycker de blommande träden är så ljuvliga. Jag försöker hålla kvar skönheten så länge jag kan.

Det är inte ovanligt att vi listar krafter vi önskar oss för varandra. Hon har till och med ringt för att filosofera om stjärnfall – är det ens lönt att önska sig magiska krafter av den fallande stjärnan?

Det frågar hon sig och menar då att magiska krafter kanske inte ens finns och hur troligt är det att man får något som är en fantasi… (?)

Jag älskar detta, barnens oerhörda förmåga till reflektion. Vilken gåva att få ta del av funderingarna! Kan inte tänka mig något finare, faktiskt. Jag känner mig utvald.

De stora tankarna avlöses av gissningsleken, där den ena ska tänka på ett djur och den andra ska be om ledtrådar. Sex år, alltså, och redan bokstaverar Leia orden för mig.

Tiden går så fort, det är både spännande och läskigt. Jag skulle vilja frysa ögonblicken, är detta den magiska kraft jag borde få?

13 svar på ”Gissningar, stjärnfall, magiska krafter och Winx Club”

 1. Att få ta del av barnens fantasier och deras tankar är bland det finaste som man kan få. Oftast så gör barnen allt så levande och man själv känner att man på något sätt hamnar i deras fantasivärld. Det låter så roligt att ni har gissningslekar och pratar om superkrafter som man vill. Jag tror det det är din superkraft

 2. Körsbärsblommor är något av det vackraste jag vet i blomväg.
  Det är så häftigt att få höra barnens tankar och funderingar om stort och smått. Att kunna frysa tiden vore ju inte helt fel att kunna. Men appropå magiska krafter, det jag mest av allt vill ha är möjligheten att vara en fluga på väggen och kunna tjuvlyssna på alla samtal som jag är så nyfiken på.

 3. körsbärsblommor och körsbärs träd jösses vad jag är förälskad !!

  de flesta har inte ens blommat ut ännu så längtar mera
  hoppas din valborg är bra o 1 maj lika så kram

 4. Ja barn är underbara ibland. Man önskade man var lika spontan och hitta på bus hela tiden. Den serien har jag inte hört talas om men den verkar vara intressant.

 5. Visst är det något alldeles särskilt att få ta del av ett barn funderingar och härliga fantasi.
  Winx kommer även jag ihåg, det släpptes nyligen en otecknad variant på Netflix som jag kan rekommendera om man gillar Winx.
  Fate: The Winx Saga heter den.

 6. va härligt att ni har en sådan relation. men ni kommer ju alltid ha en bra relation bara att hon växer 🙂

 7. Underbart när man får vara den personen för ett barn. Min dotter älskade den serien när hon var liten ❤

 8. Vilken lycka för tösen att ha dig som både kompis och vuxen – att kunna diskutera med och drömma i hop med – vårda er relation – för plötsligt är hon tonåring och sur på mamma och pappa. Då behöver hon dig, någon som inte är mamma men ändå en trygg person. Det är inte alla barn som har den förmånen och inte alla vuxna som har förmånen att vara den där stödpersonen som får ta del av hemligheter och tankar.

 9. Fantasin kan aldrig bli för mycket det är jätteviktigt att man har det och vad roligt att hon har mycket av det intresset. Jag har inte kikat på det, men kikar på dina vårbilder och oj så fina och vackra färger

 10. Jag tycker att du bara ska njuta av tiden med henne. Inte tänka framåt. Utan vara här & nu med henne 😊. Ta fram din lekfullhet & ha roligt 😃.
  Det är så kul att ta del av fantasin som barn har & funderingar som dem har. Frågar Leia något så är det bara att svara så lätt som det bara går 😊. Tänker jag.

  Ta vara på tiden! 🌸

 11. ja det kan nog va så de blir lite besatta sen hi hi , kul o se på samma

  hoppas din dag varit bra här öser ner hela dagen tvi

Kommentarer är stängda.