Aprilväder – först vår, sedan vinter och nu vår igen

Ett väldans aprilväder i dag, först vår, sedan vinter och nu vår igen. Vädret uppträder med en sådan nyckfullhet man kan förvänta sig av april. Solen har strålat, molnen har vällt in, regnet har fallit, haglet har smattrat, snön har yrt, molnen har spruckit upp och solen har åter visat sig.

Det får mig att tänka på T.S. Eliots dikt Det öde landet och hur han i denna ironiserar över månaden aprils grymhet. Ena stunden driver aprilvädret blommorna ur marken och andra stunden kan man åka pulka i de tjocka snödrivorna. Dagens fotografi får illustrera oförutsägbarheten i när vintern och våren möts.

Kan vädret vara det största aprilskämtet? Det frågar jag mig och får upp bilderna av torsdagens vårblomning. Då växte nästan som ängar av krokusar i parken – i dag hukade samma blomster i kylan. De gjorde sig små, så små. Såg till och med skrumpnade ut. Jag känner mig tacksam att jag fick chans att föreviga krokusarna i torsdags.

Vitsipporna som var på väg, försänks de åter i vintersömnen?

25 svar på ”Aprilväder – först vår, sedan vinter och nu vår igen”

 1. Just blommor har ju en förmåga att klara snön. Hörde förut att det är bra med snö då den blir som ett värmande täcke. Värre är det tydligen om kylan kommer som frost för då finns inget skydd för blommorna. Så trots aprilväder med snö är det ju bättre än frost i alla fall 🙂. En klen tröst visserligen 😅. Gällande blommor har jag sällan koll på vilka det är, så kan inte hjälpa dig heller .

  1. Jag vet så lite om naturen att jag inte ens tänkt tanken att snön kan vara ett skyddande täcke. Tack för att du delar med dig. Jag lär mig nya saker varje dag och det tycker jag är fantastiskt. Kul när man hittat ett helt nytt fält att utforska.

 2. Sekunderna innan som jag läste hagel så kom det hagel på mitt fönster, en lite komisk. Aprilväder är det verkligen. Här har även höstens stormar varit under natten och dagen. Men det är ju det här vädret som hör till april. Jag kan tänka mig att det kände bra att du fick en bild på krokusarna i torsdag när det kändes som försommar.

  1. Haha, ja, det var faktiskt roligt. Kanske mitt inlägg som besvärjde fram hagelskuren? 😁 Eller så kanske du jinxade det genom att tänka att här snöar det inte i alla fall.

 3. Ja jag trodde våren var här för att stanna nu men det verkar som att vi får vänta in värmen mer. Det har blåst, snön har varit här men borta efter några timmar, blåsigt och soligt har det varit här idag. Jag vill ha sommar och värme 🙂

  1. Ja, för att inte tala om i dag! Världens aprilväder igen. Det har snöat, regnat och haglat om vartannat hela dagen. Men det har i alla fall varit mysigt att vara inomhus, alltid något gott.

 4. det var en fin bild som du delar med dig, ja nu vill man ju faktiskt ha vår känner jag ❤

 5. Det är lite lurigt just nu. Blommor har kommit upp osv, och igår var det is på bilen på morgonen och svinkallt. Svårt med kläder osv de här dagarna.

  1. Ja, och den här helgen, alltså. Det var det blåsigaste och kallaste. Hade frossa hela natten till i går efter att jag varit ute i kvällsblåsten och -kylan i fredags.

 6. Mm typiskt april väder 😅. Vi hade snö & sol här igår. Idag sol & friska vindar 😅👍. Vi får hoppas att blommorna klarar sig.

  1. Bästkusten är inte alltid så bäst, särskilt inte när det kommer till blåst och kyla. Vilken isig helg vi haft nu också!

 7. Ja det e konstigt att det har varit fram o tillbaka men det e ju så med vädret i sej ändå kan jag tycka .

  1. Ja, vädret lever verkligen sitt eget liv.

 8. jag hoppas att våren är här för att stanna nu 🙂 jobbigt när vädret ändrar sej fram och tillbaka 🙂 hoppas att detta april väder ändras snart D:

  1. Håller med. Längtar starkt efter vårpromenader genom vitsippedungar.

 9. Ja verkligen aprilväder kan man säga, =D nu är det vår här igen idag. Röda stugan du frågade om är på ett ställe som heter Erik lars gården, toppenfint där

  1. Det verkar vara ett jättefint ställe, Mirre. Kul att du delar med dig av så många fina platser. Ser fram emot dina kommande utflyktstips.

 10. April är april, brukar jag säga och det är precis som du beskriver det. Men maken till hagelskurar som kom har jag sällan varit med om. Det är nog små narcisser, påskliljor på fin fina bild med snön.

  1. Tack för hjälpen att identifiera blomman. Jag har mycket att lära, men det är så himla kul med nya fält, tycker jag. Lever upp av det. Just i dag är aprilvädret än nyckfullare, har snöat, regnat och haglat hela dagen. Behövde ha en inomhusdag för jobb och pill, så kanske att vädret ändå uppför sig exemplariskt. Hade inte kunnat stanna inne om solen visat sig.

  1. Ja, jag med. Jag längtar jätte-jättemycket. 💖

 11. Håller med. Längtar starkt efter vårpromenader genom vitsippedungar.

Kommentarer är stängda.