Nästan som en äng av krokusar…

”April får gärna fortsätta driva blommorna ur marken” har jag skrivit i anteckningarna från gårdagen. Det är en flört med en av mina favoritdikter, T.S. Eliots Det öde landet:

”April är den grymmaste månaden, den driver
syrener ur den döda marken, blandar
minne och åtrå, kittlar
stela rötter med vårregn.”

– T.S. Eliot i tolkning av Jonas Ellerström

Första april i går och jag hade laddat för att läsa Det öde landet för femtioelfte gången, den är avsevärt längre än citat här ovanför. Det blev inte så mycket diktläsande. Våren kallade.

lila krokusar

Jag behövde andas luft, få förundras av blommorna på marken. Har arbetat – och definitivt jobbstressat – för mycket sedan i söndags. Ville känna mig klar inför påskledigheten och hugg därför i rejält.

vita krokusar

När jag stängde ner skärmen i går och tog med mig kameran ut var det som att måstena och stressen rann av mig. Jag försvann in i våren, tillbringade sex eller sju timmar utomhus.

äng av krokusar

Det fanns så mycket fint att se, vårblommor i det oändliga. Jag stannade till vid Nöjesparken i Påskbergsskogen – och där, nästan som en äng av krokusar.

Jag är ingen flitig instagramanvändare, verkligen inte. Håller till på Facebook. I dagarna har jag ändå skaffat en egen profil på Instagram – @livetmedsandraj.se – på vilken jag ska lägga upp mina foton. Ses vi där, kanske?

10 svar på ”Nästan som en äng av krokusar…”

  1. Jag tycker utomhustiden är den bästa tiden. Vill ha vår året runt, tror jag. Älskar när blommorna skjuter upp ur marken.

 1. Du tar alltid så himla fina bilder med din kamera. Man märker verkligen att våren är på väg nu. Och det är så härligt. Mår så mycket bättre när våren och värmen kommer. Man njuter så mycket 🙂

  1. Tack, Amanda. 💖 Jag njuter också mer nu och mår bättre för att jag njuter så mycket. Våren lindrar nog mycket av min stress, det är som att den ger mig nya perspektiv på tillvaron. Plötsligt känns nästan inget viktigare än att vara utomhus och det är jävligt gött. Hoppas du också får fina dagar.

  1. Jag tycker grönskan tagit rejäl fart de senaste dagarna. Blev nästan chockad över alla blommor i parken. Kan tänka mig att du längtar efter vårens fulla ankomst. Snart får du och Skilla en massa fint att titta på under era promenader. Brukar Skilla fängslas av insekter?

  1. Tusen tack. 💖 Jag önskar dig detsamma, om än lite sent.

 2. Vilket härligt krokushav -jättefin bildserie! Jag tycker att naturen ger så mycket, helar, tröstar och läker. Orkar man sig ut en stund så betyder det mycket.

  1. Precis så känner jag också. Ibland ska man bara ta sig över tröskeln och om det går så får man en stunds skönhet. Men det är såklart bra att vila och att inte pressa på för mycket vissa dagar, det vet vi ju båda. ❤️ Vad glad jag blir att du gillar krokusbilderna, tack för uppmuntran. Det är inte ofta jag blir nöjd, men dessa bilder tycker jag själv ganska mycket om. Jag tror det är mängden blommor som gör det för mig. Blir glad av hela blomsterstråk.

Kommentarer är stängda.