Fantiserade om att bo uppe på fästningsområdet

Jag har varit för belamrad och trött för att uppdatera bloggen i veckan. Däremot har jag haft tid och ork för mina vistelser i det fria, det nödvändiga, välgörande utomhuslivet.

Efter att ha legat däckad i värk och utmattning hela eftermiddagen känner jag mig nu äntligen tillräckligt energisk för att visa bilderna från de senaste dagarnas strövande.

fästningsvallen genom buskage

Jag börjar med onsdagskvällen vid Varbergs fästning. Kände mig kallad dit under hela onsdagen, så det var bara att snöra på mig skorna igen efter skrivjobbet.

Fästningen är ett väldigt speciellt inslag i Varberg, jag är så van vid den att jag inte kan tänka mig livet utan den.

bo på fästningen i varberg

När jag var yngre brukade jag fantisera om romantiska händelser som utspelat sig uppe på fästningsområdet. Jag brukade också fantisera om att bo däruppe.

Tro det eller ej, men det finns hus eller lägenheter att hyra vid Varbergs fästning. Säkerligen är det många års väntetid för att få en bostad i något av de gamla husen.

bo på varbergs fästning

Tur det, kanske, för hur lämpligt är det för mig att bo där? Jag hade varit livrädd för de åldriga andarna och energierna.

Paradoxalt nog både tjusas och skräms jag av historiska platser. Så mycket hemskt har inte hänt på fästningen… men vem vet vilka spökhistorier min livliga fantasi hade hittat på?

3 svar på ”Fantiserade om att bo uppe på fästningsområdet”

  1. Ja, även om det inte har hänt något hemskt däruppe säkert så tror jag säkert att det spökar där, det är ju gammalt. Det finns gamla energier där. Jag är ju öppen för energier så jag har inte varit där men kan tänka mig att det finns något där 🙂

    1. Ja, jag tror också så. Men Varbergs fästning är en magnifik plats. Du skulle nog gilla den. Har du varit i Varberg?

      1. Nej jag har aldrig varit i Varberg men verkar inte ligga alldeles för långt ifrån mig. Jag skulle gärna vilja besöka Varberg och även få chansen att träffa dig 🙂

Kommentarer är stängda.