En ugglefamilj bestående av sex ugglor i skogen runt knuten

Hur många gånger i livet ser man uggla i det vilda? Det hör inte till vanligheten, tror jag. Men i går kväll såg jag sex ugglor, en ugglefamilj. Mamman, pappan och de fyra ungarna satt utspridda i tallarna i skogen runt knuten, i Påskbergsskogen.

Faktiskt såg jag en av de vuxna ugglorna häromveckan. Det blev ett förvånat utrop, var en så oväntad syn. Sedan dess har det surrats en del om ugglorna – särskilt om uggleungarna – som är så kallade kattugglor.

vuxen uggla i träd
De är varken enkla att se eller att fota, kattugglorna. Den här ugglan satt högt uppe i talltoppen och dessutom skymde de gröna löven från bokträden sikten.

Jag hade hoppats på att få se de spektakulära fåglarna igen och har därför varit ute på spaning två gånger i dag. Men icke! Kanske att familjen redan hunnit flyga i väg eller att den gömmer sig väldigt väl i trädtopparna.

Känner en otrolig tacksamhet att jag fått uppleva detta ögonblick, det är för mycket begärt av moder jord att få vara med om det en gång till.

6 svar på ”En ugglefamilj bestående av sex ugglor i skogen runt knuten”

 1. dem är så slta och som vanligt tar du jötte fina bilder. jag har haft rn tam uggla på min arm en gång i malta. de är ganska tunga mer än vad man tror 🙂 och väldigt vackra o ståtliga på nära håll

 2. Ohh ugglor är så fina och det hade man mer än gärna önskat att man fick se någon gång, man har hört dem men inte sett dem =D

 3. Ugglor är så vackra och tyvärr ser man dem inte så ofta. Såg en i höstas som satt på vägen när jag var ute och åkte mitt i natten. Var så rädd att någon skulle köra på den.

 4. Det är fascinerade att se udda djur. Det är inte ofta man får en Uggla med på bild. Bra jobbat! 👏🏻😃. Det är ståtliga djur.
  Jag har aldrig sett ugglor. Hört någon gång. Dem är trevliga att lyssna på 😊tycker jag.

 5. Åh så mysigt med ugglor, en hel familj dessutom!
  Är länge sedan jag såg en Uggla nu, däremot har man hört dem emellanåt här omkring.
  Igår hade vi däremot en igelkott som låg och sov bredvid vårt trädäck. Dem har också blivit alltför sällsynta nu tycker jag.

Kommentarer är stängda.