Vindsurfing – en av de saker jag inte fixar men ändå provat

Vindsurfing, det ser ju så himla enkelt ut när seglen fångar vinden och brädan glider över vattnet. Jag går förbi vindsurfarna i Apelviken nästan dagligen, eller åtminstone nästan varje blåsdag. För mig representerar de känslan av frihet och det är många gånger jag velat surfa med dem.

Året före vi skulle fylla 30 provade jag och bästa vännen Therese flera saker vi trodde skulle lindra det hårda åldersslaget. Vindsurfing är en av dessa saker. Vi skrev in oss på en vindsurfingkurs. Under två intensiva dagar skulle vi alltså lära oss äga vinden och vågorna och med det öka i coolhet. Hah!

vindsurfing varberg

Vindsurfingen gick alldeles utmärkt för Therese, hon lärde sig manövrera brädan och seglet ilsnabbt. Jag däremot kunde inte stå upp på brädan, då det krävde ett balanssinne och en ledstabilitet jag inte har. Jag förmådde inte heller dra upp och hålla seglet, det var alldeles för tungt för mina klena muskler.

vindsurfa i apelviken varberg

Redan från början hade jag med mig att vindsurfing kanske inte skulle funka för värkkroppen. Jag ville ändå försöka – för hur kan jag veta vad som går och inte går innan jag gett det en chans? Jag fick avbryta kursen inom en timme. Tråkigt? Självklart. Men jag tar inte längre sådana här saker som bakslag, är mest bara glad att jag testade.

lär sig vindsurfa i apelviken

Jag har levt med värk i 25 år av mitt 35-åriga liv, och med sjukdom hela livet. Det är mycket jag inte fixat genom åren och jag har varit jätte-jätteledsen över dessa saker. När jag var barn och tonåring var det en enorm sorg att inte klara sådant som mina jämnåriga skolkamrater gjorde.

Numera borstar jag av mig det, reser mig upp och går vidare direkt. Vindsurfing var inte rätt sak för mig, men det finns massa annat kul jag kan göra och det har också jag gjort.

9 svar på ”Vindsurfing – en av de saker jag inte fixar men ändå provat”

 1. Så häftigt att du ändå provade att vindsurfa, förstår att det var lite tråkig att ge upp efter en timme. Nu blev jag lite nyfiken vilka mer grejer som du och din vän testade på innan ni fyllde 30 år 😀. Så tråkigt att läsa att du har ständig värk och att sjukdomen även hindrade dig att göra vissa saker som barn och tonåring.

 2. Grym inställning att vilja testa även om du vet att det kommer bli tufft. För om man inte provar så vet man ju inte om det funkar eller inte. Jag är imponerad över de som vågar ge sig ut i vågorna, tycker det ser lite farligt ut. Jobbigt att du haft värk så länge, får jag fråga vad det beror på?

 3. Så bra att du testat. Alla kan inte allt, så är det bara. Håller med dig om att det ser ut att vara en sådan frihet. Har också varit avis på folk som klarar det.

 4. Jag tycker alltid det ser så härligt ut med vindsurfing. Jag har inte testat själv, men det hade kanske varit kul någon gång.
  Jag misstänker dock att det inte riktigt är något för mig och att jag skulle vara totalt värdelös på det. Men man vet ju aldrig innan man testat som du säger.

 5. Åh, vad tråkigt att du fick avbryta! Men vad kul att ni provade på! Det måste ändå känts bra, att du testade! Istället för att tänka att ”Nej det där kan jag inte.” Jag tror man måste tänka som Pippi… ”Det där har jag aldrig provat, så det kan jag säkert..” 🙂

 6. Håller med. Vindsurfing ser härligt ut absolut. Men det ser åxå otroligt svårt ut. Jag tror att man måste nästan varit född på en sån bräda eller va född vid en kust stad 😊
  Vad kul grej att ni testa er på olika saker innan 30år.
  Jag tycker du va jätteduktig att du iaf testa på det. Det är lite mitt moto med. Har jag inte testat så vet jag inte om jag kan göra det eller om det är min grej 😊.

  Jag har med provat saker. Insett att det går inte. Blivit lite ledsen. Men ändå acceptera att det här gick inte. Men sen har jag testat saker som jag har varit tveksam om att kunna. Men sen har det gått. Det är en härlig känsla 😃.

  Helt rätt inställning! 👊😊 Man får försöka att tänka. Alla kan inte allt. Så är det. Bättre att fokusera på vad man kan istället.

  Ta hand om dig! Kram❣️

 7. Ja det är ju härligt med vindsurfing , något jag inte kan testa på pgrav av min opererade axel, annars hade jag lätt testat sådana sporter.

 8. Ja vindsurfing ser så härligt ut och det verkar så roligt också. Jag däremot är lite rädd för vatten så skulle inte våga tror jag

  Så härliga bilder

Kommentarer är stängda.