Kan numera tillbringa fem eller sex eller sju timmar utomhus

Flera dagar i veckan, jag är så glad i våren att jag numera kan tillbringa fem eller sex eller sju timmar utomhus. Först den vanliga långpromenaden med farsgubben och sedan ytterligare några timmar med kameran i handen.

ankaret på strandpromenaden i varberg
Ankaret är en av de stora samlingsplatserna på strandpromenaden i Varberg. Det är beläget vid havet, klipporna och badbryggorna.

Men det är väl egentligen inte bara den plötsliga vårkärleken som driver på stegen. Nej, det är nog kombinationen av vår och hjärntrötthet. Jag orkar liksom inte med skärmtiden som jag brukar, den ökar utmattningskänslan och gör mig alldeles skakig i kroppen.

Frisk luft och kvitter är den bästa medicinen för mig nu. Även om alla steg tär på värkkroppen mår jag så mycket bättre av intrycken från naturen. Det är som att hjärnan får tiofalt mer energi bara jag kommer ut.

subbe fyr genom ankaret på strandpromenaden
I går kväll – när fotona är tagna – blåste det så kraftigt att skummet yrde från vågorna. Fotografiet visar en liten, liten bit av strandpromenaden till vänster. Rakt fram tronar Subbe fyr på Subbehalvön.

Jag känner också den största glädjen i skapandet. Kan gå helt upp i ögonblicket att fotografera havet, strandpromenaden och fyren som platserna ser ut jämte ankaret. Dagarna blir inte vad de borde bli, men de känns otroligt meningsfulla trots tröttheten.

22 svar på ”Kan numera tillbringa fem eller sex eller sju timmar utomhus”

 1. Vilka sköna bilder! Åh Varberg var längesen jag var i! Skulle åkt dit ner med LSS och Fritiden i Augusti förra året men Covid satte stopp för vår resa! Och gör nog så i år också tyvärr!
  Ha en skön söndag!
  Michaela

  1. Hoppas du får chans att besöka staden vid ett senare tillfälle. Tråkigt när så mycket ställs in, men Varberg kommer sannolikt finnas kvar efter den minskade smittspridningen.

  1. Man förevigar verkligen livet med kameran, så sant, så sant. Det är kanske mest en fråga om vana? Nu är jag så van vid att ta med den att den känns som en kroppsdel eller förlängning av mig själv. Ja, du och jag verkar ha naturen som en plats för återhämtning gemensamt. Tur vi har våra promenader. 💖

  1. Blir som en ny människa av det, på riktigt. 😄

 2. Naturen får en att må bra och ger ett lugn på något vi tycker jag. Det låter så härligt att du ger dig ut med kameran i handen och tar så oroligt fina bilder på fyren och havet. Kvitter och frisk luft kommer man långt med 🙂

  1. Det är enorm frihetskänsla i det och jag är oändligt tacksam för stunderna. Lever för dem just nu. Fyren och havet är mäktiga motiv, otroligt att ha dem så nära inpå.

 3. Så underbart att kunna vara ute och bara njuta, Själv kan man också vara ute i flera timmar då det är bra väder. Att vara ute i skogen och få ny energi.

  1. De stunderna gör så himla mycket för välmåendet, jag är glad att du också hittat till dem. 💖

 4. Natur kamera, hav vatten ja det är verkligen sådant jag älskar att göra, det mår man bra av och det renar en som du säger. kameran får en också att tänka på annat för ett ögonblick så man orkar med det andra sedan

  Fina bilder vid vattnet

  1. Det är verkligen så, alltså att man skingrar tankarna med kameran. Hoppas du får chans att komma till kusten snart. 💖 Du kommer säkert ta många fina bilder av havsmiljöerna. Dina foton från Gotland är ju hur fina som helst.

 5. Ja det är roligt med kamera borde använda mer min damen det blir sällan med systemkameran . Jättefina bilder

  1. Min kamera har också dammat länge. Nu när jag har plockat fram den vet jag inte om jag vill släppa taget om den. Har för kul. Tack. 💖

 6. Det gör underverk att vara ute. Jag längtar också bara ut nu. Tyvärr började det snöa igår så promenaden blev inte så lång som jag hoppades på.

  1. Förstår dig helt. 💖 Promenaderna är som ett beroende, men ett bra sådant.

 7. Vad härligt inlägg! 😃 Jättefina bilder. Varberg är väldigt fin stad när vädret visar sig på sin bästa sida 😊 Jag har inte varit där på några år. Jag hoppas att jag kommer att återvända dit en dag.

  Går ni gångpromenaden vid vattnet förbi fästningen mot campingen?? Vilken väg tar ni hem??

  Ha en bra dag! 🙂

  1. Tusen tack. 💖 Vi går ofta rundan genom den lilla skogen, genom stan, ner till fästningen och sedan strandpromenaden bort. Vid campingen-ish går vi backen upp hemåt. Vilken koll du har på Varberg!

   Är det i Mariestad du bor, Jessi? Jag försökte dubbelkolla på din blogg, men den verkar genomgå en flytt. Oavsett stad, tycker jag du bor på ett fint ställe (har ju sett dina bilder).

 8. Jag passar med på att vara ute så mycket som jag kan nu när det fina vår vädret är tillbaka 🙂 Man får så mycket energi genom att va utomhus 🙂

  1. Ja, det är som den bästa meditationen. 💖 Hoppas du får många fina promenader i våren.

Kommentarer är stängda.