Kvällen – den bästa tiden för promenader?

Jag vet inte vad det är med mig och kvällar. Det är bara så att det är den tid på dygnet när jag vaknar igen, motsägelsefullt nog. På eftermiddagen har jag vanligen en värk- och energidipp. Kan må så kroppsligt dåligt att jag inte vet vad eller var jag ska göra av mig själv. Men så kommer kvällen, det gör den ju alltid till slut, och jag känner mig som ny.

solnedgång i kåsa
Badbryggan i Kåsa på Subbehalvön. Kring denna strand finns många bra ställen att bevittna hur solen försvinner bortom horisonten.

Kvällstid snörar jag gärna på mig skorna en andra eller tredje gång för dagen, uppfylld av lust att låta fötterna leda mig till vackra platser.

bilder på solnedgångar
Inte det mest perfekta fotot, direkt, men jag gillar hur solens sista strålar lyser genom nyponbuskarna och hur tungt de grålila molnen väller in.

Det är något alldeles visst med kvällspromenader, tycker jag. Både luften och hjärnan känns klarare, och Varberg är dessutom tystare. Kanske att kvällen rent av är den bästa tiden för promenader?

solnedgång kvällspromenad
Solnedgångens färger blir vackrare och vackrare…

Jag var nästan ensam om att åtnjuta synen av den spektakulära solnedgången i afton. Ögonblicket kändes exklusivt, i alla fall. Men jag kan inte låta bli att önska att fler hade tagit del av skönheten i ögonblicket.

5 svar på ”Kvällen – den bästa tiden för promenader?”

  1. Jag är så kvällstrött så det behövs mycket för att jag ska ta mig ut då. Får min dipp vid 14 och sen kommer inte energin tillbaka 🙂

    1. Man har verkligen sin unika rytm. Vilken är din bästa tid för promenader?

  2. Låter skönt med kvällspromenader. Jag kan nog känna mig bättre vad gäller värken på kvällen, men orken räcker inte till att ta mig utanför huset. Vacker solnedgång och vackra bilder, gillar särskilt de två sista och den sista är sagolik.

    1. Tusen tack. Vad glad jag blir! 💖 Kvällarna kan verkligen bli storslagna här på västkusten. Det är något visst med en solnedgång över havet. Jag tycker dock det är svårt att fånga färgerna. Vilken tid på dagen brukar du gå ut med kameran (när har du mest ork)?

  3. J,ag är nog mest ute på eftermiddagen, då är ljuset ofta också vackert. Men på hösten, på torpet går jag gärna ut tidigt på morgonen, särkilt om naturen bjuder på frost.

Kommentarer är stängda.