Hur skulle jag klara mig utan det vi har?

Jag tänkte att jag skulle skriva något litet om hur utmanande det är att fotografera i grånaden, om besvikelsen när ljuset vägrar samarbeta. Och så hade jag tänkt skriva några rader om de fina, fina änderna vid ankdammen. Men tankarna dröjer sig kvar vid eftermiddagssamtalet jag hade med min sambo Christoffer, det långa telefonsamtalet.

gräsänder vid ankdammenankor damm varberg
Ankorna trodde jag kom med mat. De steg upp ur dammen, gick i ett led mot mig och vände besvikna tillbaka till vattnet. Varken de eller ljuset bjöd egentligen in till fotografering.

Min Christoffer är nog världens pratigaste sambo. Han riktigt bubblar av tankar och ord, och jag älskar det. Som en av mina barndomsvänner beskriver det: med honom är det som att prata med sina bästa tjejkompisar. Det är liksom inte bara prat – eller jo, ibland – men oftast har han nya reflektioner om sig själv och om oss och om allt det som sker människor emellan.

ankor på isankdamm med vilda ankor
Isen ligger kvar över ankdammen, ett lager tillräckligt tjockt för att bära en gräsand.

Tillsammans kan vi snacka känslor och relationer i timmar. Som i dag när han bara ville säga hej och nästan en och en halv timme svischade förbi för att vi vred och vände på livet i såväl små som stora drag. Vi har varit ihop i sex år och med endast få undantag har det varit precis så här sedan dag ett. Jag vet ärligt talat inte hur jag skulle klara mig utan det vi har.

14 svar på ”Hur skulle jag klara mig utan det vi har?”

  1. Jag håller med dig helt, utan vänskapsrelationen hade jag inte kunnat ha kärleksrelationen.

 1. Min karl är ingen snackis så ibland kan jag sakna sådana pratstunder, han svävar iväg när man pratar och då ser jag att han inte orkar prata mer. Men han har istället bästa egenskapen att han alltid lugnar mig =D

  1. Men det är en sådan himla fin egenskap, att kunna lugna någon annan bara genom att finnas till.❤️ Vi söker oss nog till sådant vi behöver för att må bra och du verkar ha hittat din må-bra-person i livet. Det är fint, tycker jag.

 2. Du får skriva om det inlägget kanske idag då. För det inlägget som du tänkte skriva om att fota bra. Det vill jag läsa om 😊

  Så fin relation ni har. Även om det kanske kan va lite jobbigt ibland att han pratar mycket. Min sambo skulle behöva lite av din man 😄. Du behöver ju aldrig undra hur han tänker. Behöver aldrig dra ur honom något som du vill veta 😊.

  Kram❣️

  1. Haha, nej, helt sant. Alltid tydliga och raka svar här hemma. 😅 Jag tror inte att jag vågar mig på att skriva ett inlägg om hur man fotar bra, är en för glad amatör för det som det är nu. Men jag vill själv lära mig mycket, mycket mer om fotografering. Övar en hel del på egen hand. Har du något särskilt du övar mycket på för stunden?

 3. Man önskar alltid att man lyckas ta de där magiska bilderna. Ljuset är så viktigt och det gäller att vara ute precis rätt. Härligt att ha en pratglad sambo 🙂

  1. Det är faktiskt väldigt härligt. 😁 Ja, det är speciellt det här med ljuset och det är väl det som gör fotograferingen till ett så unikt hantverk. Du lyckas ju alltid ta så fina göteborgsbilder, de är en stor tröst nu när jag inte själv kan besöka staden.

 4. Det är så himla fint att ha en partner man verkligen kan prata med tycker jag. På riktigt liksom. Min sambo är min bästa vän och det är bara med honom jag kan prata om allt.

  1. Jag är glad för din skull att du har en sådan relation. Jag gillar också att prata på riktigt, är genomusel på kallprat och blir alltid väldigt rastlös när samtalen saknar substans. Så mycket hellre långa och djupa samtal, även om ämnet för stunden är ganska trivialt. Men man kan liksom alltid vrida och vända på saker. 😁

 5. Låter som att ni har en underbar relation med varandra en partner ska ju även vara en vän med 🙂

  1. Du har så rätt, vänskap är viktigt. Eller i alla fall för mig. 💖 Om man är vana vid att prata om allt blir det säkert också lättare att ta sig igenom de svårare stunderna.

 6. Härligt att kunna prata med sin partner och det är så viktigt. Är så glad att jag kan prata med minpojkvän om jag behöver han lyssnar och stöttar mig. Och tror på mig när jag inte tror på mig själv 🙂

  1. Det är verkligen stärkande att ha det stödet och den tron på en, särskilt när man själv inte riktigt förmår lyfta sig (och det är inte alltid man orkar det). Jag är glad för din skull att du har någon som hejar på dig. Visst blir varje dag lite lättare när man har en egen fanclub? 😄💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *