Nattdrömde om snödroppar – och plötsligt var de där

Jag hade en vacker dröm i natt, jag drömde om vårblommor. Jag drömde att rabatterna utanför fönstret lyste lila och vita, av krokusar och snödroppar. Övertygad om att våren var i blom, det var jag. När jag i morse tittade ut genom fönstret kunde jag inte riktigt tro ögonen: i rabatterna endast frasiga löv.

träd och löv i vattenpöl
Trädet speglas i vattenpölen. Jag gillar vattenpölar, hur världen ter sig i dem.

Underbara nattdrömmar, underbar nattsömn. Jag somnade klockan åtta i går kväll. Det händer väl en gång vart femte år eller aldrig. Lade mig med förlamande smärta i nacken och ryggen, vaknade utan den så ofattbara värken. Ofattbar för att det ibland gör så ont att inte ens jag – jag som levt med värk i nästan hela livet – vet vad jag ska göra av den. Lida mig genom den, kanske? Men i dag alltså ingen skärande udd.

blommor dunbollar
Nöjesparken genom vissna allium, tror jag.

För en gångs skull fullkomlig nattsömn i kombination med nattdrömmar om vårblommor – det måste väl ändå vara ett tecken? Sannerligen, och så solen. Ljuset. Solljuset drog mig ut ur lägenheten. Med kameran redo i handen gick jag genom kopparskimrande skog, hoppfull om att parkens rabatter skulle lysa i åtminstone vitt.

Det gjorde de också, snödroppar lite här och var.

6 svar på ”Nattdrömde om snödroppar – och plötsligt var de där”

  1. Vad skönt att gå och lägga sig så pass tidigt, det gör jag oftast. Ligger just nu, men somnar inte direkt dock. Vad skönt att smärtan försvann under natten.

    1. Vad skönt att lägga sig tidigt. Gör du något särskilt medan du väntar på sömnen, typ läsa eller tänka ut pyssel? Det är verkligen underbart att vakna upp till en lugnare dag på smärtfronten.

  2. Härligt att kunna gå och lägga sej i någorlunda tid ändå jag försöker att lägga mej i någorlunda tid 🙂

    1. Det är faktiskt guld de få gånger sömnen infinner sig så tidigt. Kände mig piggare dagen efter. Vill ha ännu fler tidiga kvällar!

  3. Ingen skärande udd var nytt för mig, men tolkar det som om att det var borta när du vaknade och så härligt att snödropparna börjar komma

    1. Jag har värk varje dag men fungerar ganska bra så länge udden inte är där. ”Skärande udd” är kanske ett konstigt uttryck, men ibland är smärtan verkligen knivskarp. Skärpan i smärtan var borta när jag vaknade och därför fick jag en avsevärt bättre dag än den föregående dagen. Visst är det helt ljuvligt med vårblommorna!? Dagarna blir bättre av bara den saken. 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *