Molnridå bakom Subbe fyr fyller synfältet med kustdramatik

Måndagskvällen förra veckan, jag var less på allt jobbrelaterat. Har ett projekt som ibland stressar mig enormt mycket.

fyr och strand i varberg

Jag gick ut på en rejäl kvällsrunda, behövde andas på alla tänkbara plan. Stegen drev mig först till scillorna i Påskbergsskogen och därefter vidare till utsikten över Subbe fyr från Kåsa. Jag går i mina cirklar.

subbe fyr stort moln och en annan som fotograferar
Fotografen jag senare pratar med.

Vid Kåsa stannade jag av häpnad. En tung, tung molnridå hängde bakom Subbe fyr och fyllde hela synfältet med kustdramatik när den är som mäktigast.

Solnedgångshimlen var gul, gyllene och orange, molnformationen blå, grå och lila om vartannat. Att stå och titta på molnen och fyren är inget jag gör varje kväll, men förra måndagen gjorde jag det.

subbe fyr bakom vass på kåsa strand

Jag var inte ensam om att beundra ljusspelet den här kvällen. En dam var ute och fotograferade solnedgången och vi pratade en stund. Vi samtalade om hur lugnande – rent av meditativ – en solnedgång kan vara och hur den aldrig riktigt är densamma.

fyr i varberg på strand

Tre minuters småprat med en främling och jag kände att jag fick en gåva. Inte många sådana möten numera, i coronatiderna vi lever.

10 svar på ”Molnridå bakom Subbe fyr fyller synfältet med kustdramatik”

  1. Jätte fina bilder. Ja men blir allt lite chockad när man möter på människor så haha. Jag möter sällan på något på mina promenader vilket är härligt.

  2. Molnen gör sig så magiska där bakom fyren, kan tänka mig att det var ännu mer magisk förra måndagen när du såg det. Vad trevligt att du fick en pratstund med en dam som också var ute och såg det magiska som molnen bildade bakom fyren. Jag kan tänka mig att få uppleva solnedgången just där måste vara så fint

  3. Vilken härlig promenad och fint att du fick en pratstund. Ibland vågar jag mig på att säga hej till människor jag möter och de tittar på mig som att jag är dum i huvudet. Förstår hur du menar med gåva, fint att kunna prata även med de som man inte känner. Det är ju inte farligt och kan göra en hel dag. Älskar dina bilder som du bjuder på.

  4. Så vackra bilder du bjuder på. Alltid härligt att vara nära havet, Mår alltid så bra där.

  5. Tänk egentligen vad lite det är som krävs för att man skall få nya perspektiv här i livet. Och att ett kort samtal med en främling kan ge så mycket energi och tankar, speciellt i dessa tider

  6. Naturen och luften och så även kamera då till hands också kan verkligen göra underverk med ett stressigt eller dåligt humör. Eller som du också säger en rask promenad så man känner sig lite nyttig eller vad man ska säga, då känns det lättare att komma hem igen

    Fina bilder och vyer

Kommentarer är stängda.